Al 51 jaar Wereldwinkel Assen

De Wereldwinkel is eind jaren zestig gestart door een groep bevlogen vrijwilligers. Vanaf de bakfiets werden de artikelen verkocht.

Al vrij snel na de start kon het huidige pand in de Rolderstraat 42 betrokken worden. Jarenlang zijn van hieruit de Assenaren voorzien van koffie en rietsuiker, de grote producten uit die tijd.

In de loop van de jaren negentig van de vorige eeuw kwam langzaam maar zeker de klad er wat in. Belangrijke oorzaak was het tekort aan vrijwilligers, zowel voor de winkelbediening als voor het bestuur. De winkel was nog slechts een paar middagen open.

Herstart

Begin 1997 is een herstart gemaakt. Nieuwe vrijwilligers, in eerste instantie vanuit de diaconie van de protestantse kerk, vonden dat een stad als Assen niet zonder Wereldwinkel kon. Dat was de drijfveer om de winkel over te nemen. Het assortiment werd uitgebreid met meer kunstnijverheidsproducten en een breder aanbod aan voedingsmiddelen. Ook het pand werd opgeknapt en aangepast.

Elk jaar werd een betere omzet gerealiseerd en ook de kerstpakkettenverkoop droeg daar aan bij. Zo kon er geld gereserveerd worden om de winkel aan te passen aan de eisen van de tijd. Bovendien kwam er de mogelijkheid om de landelijke huisstijl van de Wereldwinkels in te voeren qua kleuren en inrichting.            

 

 

 

 

Na de herstart in 1997

 

 

Verbouwing en huisstijl

In januari en februari 2006 zijn we aan een rigoreuze verbouwing begonnen: alles ging op de schop. Dit was ook het moment om te transformeren naar de landelijke huisstijl. Naast professionele verbouwers is er veel werk door de eigen vrijwilligers verzet. Het resultaat mag er zijn!

Tweede verbouwing

In september 2012 is de gevel verbouwd. We wilden meer inkijk, meer licht en meer ruimte om de vele artikelen te laten zien. Kortom, een moderne uitstraling. Dat is gelukt!

In de oude gevel is een groot etalageraam en een nieuwe deur geplaatst. Dat ging niet zomaar, want er was 100 jaar geleden stevig gebouwd. En dus moest er met zwaar materiaal gesloopt worden!

  

Renovatie 2016

Onder de slogan 'Wereldwinkel Assen verschiet van kleur' is een ingrijpende renovatie uitgevoerd in oktober 2016.

Na tien jaar was de winkel aan een grondige vernieuwing toe. Er moest nieuw meubilair komen, de indeling van de winkel kon anders en de bonte kleuren zijn vervangen door overwegend wit. Nieuwe artikelen vragen een moderne presentatie.

Het meeste werk is door eigen vrijwilligers gedaan. Het resultaat mag er zijn: Wereldwinkel Assen heeft nu een frisse, moderne uitstraling!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel Assenaren weten de Wereldwinkel te vinden, jij ook?

Kom eens langs in

dé fairtrade cadeauwinkel

van Assen.

 

En verwonder je!